Proč je právě kurkuma považována za superpotravinu? 🫚 Curcumin v kontextu Nanolipozomu

lipozomalni curcumin pure
CURCUMA LONGA
 

Kurkuma, známá také jako indický šafrán nebo žlutý zázvor, je exotický kořen s bohatou historií v kulinářských a léčebných tradicích. Dnes je nedílnou součástí našeho sortiment

 

u potravin a můžeme ji nalézt v různých formách!

 
 
 

👉🏻 Čerstvá kurkuma je samozřejmě základem. Kromě toho můžeme využít mletou kurkumu, kurkumu v prášku, v nápojích, tabletách nebo i v olejové formě.

 
 
 

Co je to kurkuma?

 
 
 

Kurkuma je kořen, který se používá jako koření a je známý svou silnou oranžovo-žlutou barvou. Může se snadno zaměnit se zázvorem, ale pojďme si to zpřehlednit. Kurkuma a zázvor patří do stejné čeledi "zázvorovitých" 🫚

 

Tento zázračný kořen pochází původně z jihovýchodní Asie a nejlépe prosperuje v teplém a vlhkém podnebí. V Indické kuchyni se ho nejvíce využívá jako koření, například při přípravě lahodného Kari 🥘

 

U nás se v poslední době objevil také v kávě, a to pod názvem Kurkuma latté. Mimo latté se však kurkuma často používá jako jedna z hlavních složek v indické kuchyni a také se často využívá v ájurvédské a tradiční čínské medicíně.

 
 
 

Kurkuma nebo Kurkumin? 🫚

 
 
 

Není zde žádné "buď a nebo", takže zde máte přehledně ☝🏼: Kurkuma je výše zmíněný kořen a Kurkumin je jeho hlavní bioaktivní složkou.

 
 
 

Kurkumin je organická molekula, a díky ní má kurkuma svou známou sytě žlutou barvu. Jako pigment se používá jako potravinářské barvivo (E100) a požívá se v margarínu, omáčkách, sýrech a dalších potravinách. Důležité je zdůraznit, že se jedná o bezpečné přírodní barvivo!

 
 
 

Množství kurkuminu v samotné kurkumě je menší, než bychom si mohli myslet - odhaduje se, že představuje asi 3 % celkové hmotnosti kurkumy. Kurkuminoidy jsou to, co nám slibuje zdraví prospěšné účinky. Z tohoto důvodu jsou kurkuminoidy extrahovány a zkoumány ve vysokých dávkách. Proto je vždy nutné zakoupit extrakt kurkuminu.

 
 
 

Jako doplněk stravy se Kurkumin široce dostupný na trhu, avšak jak to s nimi je?👇🏼

 
 
 

V čem se tedy liší náš výrobek Curcumin od ostatních kurkuminových doplňků?

 
 
 

Další fakt o Kurkuminu je, že se špatně vstřebává z trávícího traktu do krve. Vstřebatelné množství se může zvýšit s užitím látky pipeline, který je obsažený v černém pepři.

 
 
 

Naše Nanolipozomání zpracování se postará o tuto špatnou vstřebatelnost s vysokou efektivitou. Použití kurkuminu a jeho následné zapouzdření v Nanolipozomu zaručuje jeho zvýšenou vstřebatelnost až na 90%.

 
 
 

Všimněte si rozdílu 👉🏻 přírodní formě cca 3% a náš výrobek až 90%

 
 
 

PURE Nanolipozomální výrobek Curcumin

 
Curcumin
 
 
 

Jestli vás zajímá více informací o našem Nanolipozománím výrobku Curcumin přesměrujeme vás linkem tady 👉🏻

/curcumin

 

Také nabízíme verzi pro děti 👉🏻 /curcumin-kids-250-ml

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jaké jsou potenciální zdravotní přínosy kurkumy?

 
 
 

Velké jméno má kurkuma v ajuvérdské medicíně a tradiční čínské medicíně, kde je považována za jeden z nejsilnějších přírodních léků. Kurkumin, přestože není vitamín, je superpotravina, která přináší nespočet zdravotních benefitů. Ty zahrnují posílení celkové energie těla a silné antioxidační, protizánětlivé a antibakteriální účinky.

 
 
 

Jak začlenit kurkumu do každodenní stravy?

 
 
 

V kombinaci Kurkumy jako koření s naším Curkumin Vitamíny nemůžete šlápnout vedle. V běžném vaření se dá snadno přidat do různých příloh, například jako je rýže nebo quinoa. Kurkuma se také hodí do různých sladkých pokrmů, takže fantazii se meze nekladou👩🏼‍🍳.

 
 
 
 
 
 
 
 

Zdroje

Bioavailability of curcumin: problems and promises. Anand P, Kunnumakkara AB, Newman RA, Aggarwal BB Mol Pharm. 2007 Nov-Dec; 4(6):807-18. 

 

Sahebkar A., Serbanc M.C., Ursoniuc S., Banach M. Effect of curcuminoids on oxidative stress: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. J. Funct. Foods. 2015;18:898–909. doi: 10.1016/j.jff.2015.01.005

 

Lipid, blood pressure and kidney update 2013. Banach M, Serban C, Aronow WS, Rysz J, Dragan S, Lerma EV, Apetrii M, Covic A Int Urol Nephrol. 2014 May; 46(5):947-61

 

Antioxidant and anti-inflammatory properties of curcumin. Menon VP, Sudheer AR Adv Exp Med Biol. 2007; 595():105-25

 

Mitigation of Systemic Oxidative Stress by Curcuminoids in Osteoarthritis: Results of a Randomized Controlled Trial. Panahi Y, Alishiri GH, Parvin S, Sahebkar A J Diet Suppl. 2016; 13(2):209-20